Handige producten

Handige producten

Op deze pagina verzamel ik producten die ik of andere samen slapers handig vinden om te gebruiken. Wellicht heb je iets aan deze tips!

Dekbedclips
Deze kun je gebruiken om een deken op zijn plek te houden in een dekbedhoes. Ideaal tegen trappelende baby/dreumes/peutervoetjes! (Voor de veiligheid gebruik je tot 24 maanden geen dekbed. De clips kun je voor de veiligheid het best aan de binnenzijde van de hoes gebruiken en dat werkt ook prima.) 

Bedside pocket:
Met bijvoorbeeld een co-sleeper naast je bed, heb je misschien geen ruimte meer voor je nachtkastje of kan je er minder makkelijk bij. Een bedside pocket is een zak die je aan je bed kunt hangen, aan de zijkant of het hoofdbord, waar je je spullen in kunt bewaren. Ze zijn er in veel soorten, hier zie je er een aantal. 

Plankje aan de wand:
Childhome heeft leuke speelse wandplankjes waar je bijvoorbeeld je bril, maar ook een nachtlampje op kwijt kan.
Wij gebruiken ook wat wandplankjes voor (voorlees)boeken. Daarvoor kun je gewone wandplanken gebruiken, maar planken voor schilderijtjes werken ook heel goed.

Los nachtlampje:
Soms heb je ’s nachts even wat licht nodig. Maar niet heel fel, anders wordt je zo wakker. En je wilt geen snoer in de buurt van een jong kind, want dat is gevaarlijk. Dan zijn deze losse nachtlampjes ideaal. Je pakt ze er zo bij, legt ze zo neer dat je op dat moment goed licht hebt, bijvoorbeeld op een plankje boven je hoofd. Deze lampjes zijn heel zacht en daardoor ook aantrekkelijk voor kinderen. Met sommige zouden ze, als ze wat ouder zijn, zelfs kunnen slapen. De lampjes van A Little Lovely Company gaan dankzij een slimme timer na 15 minuten uit, dus mocht je in slaap vallen, dan is de batterij ook niet gelijk leeg. Ideaal voor nachtvoedingen als je daar een lampje bij kan gebruiken.

Bedblocks:
Deze kun je gebruiken om co-sleepers, ledikanten of wiegen iets op te hogen. Ideaal als je maar een klein stukje hoeft te verhogen.