Over mij

Over mij

Ik ben Berthine, moeder van Nienke (30-8-2014) en Isabelle (14-1-2017), en getrouwd met Bauke. Sinds de geboorte van Nienke slapen wij samen. In het begin wist ik weinig over samen slapen, maar het voelde goed en wat ik zo hier en daar op facebook las, deden meer ouders dat. De eerste week sliep Nienke in een co-sleeper, maar al snel merkten we dat zowel zij als ik het fijner vond als ze naast me lag. Maar ja, hoe moet dat veilig en is dat wel goed? Daar begon mijn zoektocht naar samen slapen, de voordelen en de veiligheid.

Hoe meer ik las, hoe logischer samen slapen voor ons werd. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om onze kinderen op te voeden met de opvoedvisie Natuurlijk Ouderschap (in het Engels Attachment Parenting genoemd), waarbij samen slapen heel logisch is. Wij kozen ervoor onze kinderen bij ons te laten slapen tot ze zelf aangaven alleen te willen slapen.

In mijn zoektocht naar informatie over samen slapen, merkte ik dat het soms best moeilijk te vinden. In Nederland wordt het afgeraden en daarmee is dan de kous af, dan praten we er verder niet over. Ik vind dat jammer, want dat het afgeraden wordt, wil niet zeggen dat het niet gebeurt. En als het dan gebeurt, kan je beter zorgen dat het wel veilig gebeurt, dus vind ik het juist belangrijk dat er wel makkelijk meer informatie te vinden is. Vandaar deze site. Dit is eigenlijk een samenvatting van alles wat ik heb geleerd uit mijn zoektocht, met doorverwijzingen naar interessante boeken, artikelen en websites. Ik hoop dat ik jouw zoektocht hier iets mee kan vergemakkelijken.

Buiten deze site was ik ook 1 van de beheerders van de facebookgroep ‘Veilig Samen Slapen’, een groep vanuit de opvoedvisie Natuurlijk Ouderschap over samen slapen. De groep staat los van deze site, maar de adviezen die ik daar gaf voor veiligheid komen uiteraard overeen.