Advies van familie en vrienden

Advies van familie en vrienden

Als je op facebook leest in groepen voor ouders, is 1 van de meest gehoorde opmerking dat de keuzes die ze maken zo moeilijk uit te leggen zijn aan hun omgeving. Er wordt goedbedoeld allemaal advies gegeven, waar de ouder(s) heel onzeker van wordt of het gevoel geeft dat hij/zij niet gesteund wordt in de manier van opvoeden. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van de adviesgever.

Allereerst is het fijn om te weten dat je niet de enige bent die hier tegenaan loopt. Zoek je contact met gelijkgestemden, dan zijn er op facebook over allerlei onderwerpen rondom opvoeding groepen te vinden waar je contact kan hebben met andere ouders, met dus dezelfde ideeën. Zoals de Veilig Samen Slapen groep voor samen slapende ouders vanuit de opvoedvisie Attachment Parenting (tot je kind zelf aangeeft alleen te willen gaan slapen) waar ik beheerder van ben.

Daarnaast is het soms moeilijk om uit te leggen waarom je de keuze maakt om samen met je kind te slapen. Daarom heb ik een pagina gemaakt, voor jou, om te delen met de mensen die je uit wil leggen waarom je hier voor kiest.

Klik op de link die voor jou situatie geldt:

Ik slaap met mijn kind op de kamer.
Ik slaap met mijn kind in een aanschuifbedje/co-sleeper.
Ik slaap met mijn kind in ons bed.